Двоє міліціонерів, які побили чоловіка хочуть втекти від кримінальної відповідальності. Однак прокур міста Луцька подав апеляційну заяву, аби уникнути цього, - інформує "Під прицілом".

Зокрема, за словами волинянина його побили двоє працівників Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області. Відразу після того він кілька раз звертався до прокуратури Рожищенського району, аби його кривдників все ж було притягнено до кримінальної відповідальності. Однак у відповідь отримав шість постанов про відмову у кримінальному провадженні.

Однак через рік кримінальне провадження все ж відкрили.

Відтак, чоловік на якого вчинили напад проживав в одному із реабілітаційних центрів християн-баптистів, де працювали над різними ремонтними роботами у закладі.

Одного дня до постраждалого чоловіка прийшли двоє правоохоронців із проханням «стукати» на своїх колег та товаришів. Проте чоловік відмовив міліціонерам і ті, розізлившись, ударили його під груди. Потім вони потягли п’ятидесятирічного чоловіка до іншої кімнати, де надалі продовжували його гамселити, таким чином вимагаючи від нього згоди. В результаті, люди "в пагонах", стомившись, вирішили піти геть.

Вночі чолов’яга відчув себе погано й знепритомнів, його дружина перелякавшись відразу викликала швидку і побитого за неслух будівельника було направлено до Рожищенської районної лікарні.

Вже в лікарні чоловіку встановили страшний діагноз: травматичний розрив та забій сечового міхура.

Що ж до правоохоронців, то ті висунули свою теорію чому у чоловіка виявилися важкі тілесні ушкодження. Зокрема, вони повідомили, що двоє чоловіків сиділи в одному із розважальних закладів Рожищ. Рожищанець, за словами міліціонера, був напідпитку і просто не пам’ятає хто і як його побив, а тому в порушенні кримінального провадження слід відмовити. А ще можливо й те, що чоловік просто падав з висоти власного росту, тим і спричинив собі такі травми.

Однак чоловік таку постанову свого кривдника оскаржив, а в лікарні йому видали довідку, в якій чітко написано, що такі травми отримати при падінні з висоти власного росту просто не можливо.

З часом справу все ж було направлено до Рожищенського міськрайонного суду Волинської області.

Проте до Апеляційного суду Волинської області надійшло клопотання старшого слідчого прокуратури Луцька про направлення кримінального провадження по обвинуваченню двох працівників Рожищенського РВ УМВС України у Волинській області, яких обвинувачують у перевищенні службових повноважень, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, зловживання службовим становищем та у приховувані злочину, з Рожищенського районного суду на розгляд іншого місцевого суду в межах області.

Прокурор у своєму клопотанні пояснює, що той суд до якого з самого початку було направлено справу не може розглядати справу по обвинуваченню двох держслужбовців правохоронного органу, адже ті можуть використати свої службові та родинні зв'язки й здійснювати тиск чи якимось чином вплинути на розгляд кримінального провадження.

Тож, суд взявши до уваги усі обставини все-таки виніс ухвалу, в якій задовольнив клопотання прокурора й направив розгляд справи до Ківерцівського районного суду Волинської області. Тим часом, міліціонерів на місяць відсторонили від виконання обов'язків на займаних ними посадах.