У приміщенні колишнього дитсадка, що знаходиться за адресою Бенделіані, 7 у Луцьку, туляться аж 4 установи – дільничий пункт міліції №5, філія  №2 Департаменту соцполітики міської ради, амбулаторія загальної практики сімейної медицини №1 та пункт підстанції швидкої допомоги. Однак, як кажуть у народі, де багато хазяйок, там хата не метена. Прилегла територія поряд з приміщенням прибрана тільки зі сторони амбулаторії. З якої невдовзі, дивись, почнуть виплигувати жаби та змії, - повідомляє «Під Прицілом».

Чоловік, який мешкає неподалік, розповів: «Вони укладають договір з ЖЕКом на прибирання, і ЖЕК прибирає. Якщо договору немає, ЖЕК не прибирає. Вони тільки по договорах. Це не є територія ЖЕКу».

Що тут прибирають, розказала працівниця амбулаторії: «Який ЖЕК? Я сама цілу зиму сніг кидаю. Я не знаю, сказали, що це наша територія. Я два роки працюю і цілу зиму сніг відкидаю. І шофер косить, і ми самі згрібаємо і носимо. І восени листя  самі згрібаємо і носимо.»

Заступник директора департаменту ЖКГ Микола Осіюк телефоном розповів, що господарі приміщення самі повинні дбати про благоустрій прибудинкової території.  Тобто, винаймати двірника або ж укладати договір з ЖЕКом. Ціна на послуги комунальників коливатиметься від 5 до 10 копійок за 1 квадратний метр території, яку прибирають.

Щоправда, за благоустроєм повинні були б стежити працівники муніципальної міліції або екоінспектори і притягати нечупар господарів занедбаної території до адмінвідповідальності.

А тим часом хащі довкола приміщення продовжують розростатися, закриваючи від людського ока благородні справи дільничних міліціонерів та соцпрацівників.