Володимир Банада відмовляється покидати офіс Народного руху України. Зокрема, сьогодні близько 15:00 він забарикадувався в приміщенні на вулиці Швченка,2, яке знаходиться у власності НРУ, -  інформує «Під прицілом».

Варто наголосити на тому, що днями у Києві відбувся об’єднавчий з’їзд партії «Народний рух України» та Української народної партії, під час якого було прийнято рішення про виключення Володимира Банади з лав політсили. Відповідно, його було знято з посади голови Волинського осередку НРУ. Тож наразі виконуючим обов’язки очільника волинських «народників» призначено Дмитра Климука.

Сьогодні новоспечений голова прийшов до приміщення офісу молодіжного руху НРУ, аби провести там конференцію. За його словами, з ініціативи активістів партії стартував проект «Центр юридичної правової допомоги для молоді». Тож саме тут мало відбутись обговорення.

 Однак як виявилось, Володимир Банада поміняв замок у дверях і ключів своєму наступнику не віддав. Більше того, як виявили «рухівці», він зачинив двері зсередини і забарикадувався від них. На запитання журналістів чи Володимир Банада дійсно перебуває всередині приміщення, Дмитро Климук повідомив, що він сказав їм, щоб вони забирались геть.

Годину прохань нічого не дали тож Дмитро Климук викликав правоохоронців, аби ті змусили Володимира Банаду звільнити незаконно займане приміщення. Однак він не відреагував на прохання міліціянтів. Покрутившись біля приміщення партії та оглянувши місце, вони запросили заявників до міськвідділу міліції, аби вони написали заяви. Таким чином, проти Володимира Банади порушили кримінальну справу.