На Волині судять жінку, яку обвинувачують у зловживанні службовим становищем та службовій підробці. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».

Зокрема, жінка обіймаючи посаду начальника відділу кадрів шахти № 5 «Нововолинська» у 2009 році в приміщенні службового кабінету видала прохачу документи для призначення пенсії за віком на пільгових умовах та надала довідку про підтвердження наявного трудового стажу для призначення пенсії за відсутності трудової книжки. Таким чином, жінка внесла недостовірні дані у офіційні документи, чим спричинила збитки бюджету Пенсійного фонду України на суму 120 029 грн. Коли правоохоронним органам стало відомо про факт підробки документів, вони звинуватили жінку у зловживанні службовим становищем.

Тож було відкрито кримінальне провадження, в якому умисні дії начальника відділу кадрів кваліфікували за ч.1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України, як зловживання службовим становищем та службове підроблення.

Під час досудового розслідування між прокурором прокуратури Іваничівського району Герасимчук  обвинуваченою 17 травня 2013 року була укладена угода про визнання винуватості. Згідно з угодою жінка беззаперечно визнала себе винуватою у вчиненні кримінальних правопорушень. Тож сторонами узгоджено, що при затвердженні угоди колишній начальниці відділу кадрів шахти №5 буде призначене покарання у виді одного року і одного місяця обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов'язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями в органах державної влади, та на державних підприємствах на один рік і один місяць зі штрафом 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Таким чином Іваничівський районний суд Волинської області затвердив угоду про визнання винуватості. Проте жінка так і не сіла за грати - її звільнили  від відбування основного покарання з іспитовим строком 1 рік.