Господарський суд Волинської області вирішив спір за позовом Житомирського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України в інтересах держави, Адміністрації Державної прикордонної служби України в особі Військової  частини 1490 до ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс», - інформує «Під прицілом».

Так, військова частина намагається стягнути з волинського підприємства 677 028 гривень.

Тож, підставою позову стало те, що між позивачем та відповідачем було укладено договір, а також підписано додаткову угоду на відпуск паливно-мастильних матеріалів за талонами для автотранспорту військової частини. Згідно з цими документами, військова частина перерахувала підприємству гроші в сумі 1 689 925 гривень, а воно, своєю чергою, передало позивачу талони на пальне (бензин А95), виготовлені ТОВ «Дімеойл».

Однак, як виявилося згодом, заправку транспорту за такими талонами можливо лише на 4 АЗС, а не на 394, як це було зазначено в договорі. Коли ж позивач почав з’ясовувати, чому неможливо отримувати пальне за талонами, то виявилося, що ТОВ «Дімеойл» не здійснив оплату за пальне, тому заправка за талонами цієї фірми не здійснюється.

Відтак, за станом на травень цього року залишилось без реалізації 2453 талони номіналом по 20 літрів на загальну суму 564 190 гривень.

Відомо також, що позивач звертався до ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс» з вимогою повернути кошти або здійснити поставку пального на склад військової частини. Утім такі вимоги залишилися проігнорованими, що й змусило військову частину повертати витрачені кошти через суд.

Представники відповідача ж до суду не з’явилися. Проте в попередньому засіданні запевняли, що факт передачі талонів не заперечують, а от, чому не було реалізації, вони не знають.

Зі слів позивача стало також відомо, що ТзОВ «Техно-Сервіс Плюс» має намір судитися з ТОВ «Дімеойл», яке наразі ж залучили до розгляду справи як третю особу.

Тож, суд вирішив задовольнити позов військової частини частково. Зокрема, основний борг у сумі 564190 гривень. У частині стягнення штрафних санкцій позов не задовольнили.