На Ягодинській митниці затримали величезну партію контрабандних наркотиків - два з половиною кілограми кокаїну та стільки ж марихуани. Про це повідомляє інтернет-видання «Під прицілом».
Як з'ясувало слідство, волинянин-підприємець поїхав з водієм у Голландію ніби то придбати новий автомобіль для підприємства. Оскільки попереду була далека дорога, водій повинен був доставити придбаний за кордоном автомобіль на територію України.
Уже в Голландії, коли чоловіки облаштувались в одному з місцевих готелів, керівник відлучився на кілька годин по справах. Коли він повернувся, то сказав водієві, що передумав купувати автомобіль, але тепер йому потрібно було доставити на територію України золото. Сам він зробити цього не міг, мовляв, його особистий автомобіль поламався і маючи деякі справи за кордоном, він залишиться ще на кілька днів.
Водій, який не був втаємничений у плани господаря, розповідав у суді, що після цього приїхав незнайомий йому чоловік і відвіз їх на автостоянку. Вже на місці їх чекав ще один чоловік, який імпортував з Бельгії та Голандії коври. Він ніби то мав перевезти контрабандне золото на територію України. Разом з ним мав їхати і водій фірми у якості кур'єра. Керівник дістав з багажника чорну сумку, ще два пакети і поставив їх у палетник грузового автомобіля. Домовились підтримувати зв'язок по телефону.
Але тепер керівник сказав йому, що там знаходяться ноутбуки, що і викликало підозру у його підопічного водія. За перевезення ноутбуків, які нібито були у сумці та пакетах водію пообіцяли 5 тисяч доларів США.
Кордон Німеччини з Республікою Польща перетнули без проблем, але на митному посту «Ягодин» інспектори знайшли між рулонами килимового покриття пакети і сумку. Інспектори митниці при перевірці виявили білий порошок та брикети зеленого кольору – 2 кілограми 682 грами канабісу, який містить у своєму складі 2 кілограми 430 грам кокаїну, а також майже 15 кілограм білої порошкоподібної речовини.
Любомльський районний суд Волинської області обвинуваченого визнав винним за статтями Кримінального кодексу України – незаконне виробництво, придбання, зберігання, перевезення чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин, а також за статтею контрабанди наркотичних засобів та призначив покарання у виді обмеження волі терміном на 10 років.
Обидві сторони ще мають час подати справу на апеляцію.