За допомогою правильного харчування і вживанння певних продуктів можна загальмувати згубний вплив тютюнового диму.

Читайте також: У ВООЗ пояснили, чому маргарин у харчових продуктах може спричинити смерть

Про це пише видання Контракти.

Журавлина

Ягоди журавлини є потужним антиоксидантом, причому як свіжі, так і консервовані або заморожені. Вони очищають організм, зміцнюють імунітет, покращують роботу серця і сприяють поліпшенню кровотоку. Журавлина – сечогінний засіб, який виводить нікотин з організму і поліпшить обмін речовин.

Зелений чай

Зелений чай – ще одне джерело антиоксидантів, особливо він важливий для тих, хто збирається кинути цю шкідливу звичку. Він покращує обмін речовин, зміцнює імунітет, нормалізує роботу серця і судин, а також зміцнює нервову систему.

Читайте також: ТОП-5 звичок, які можуть продовжити життя на десятиліття

Апельсини

Цитрусові фрукти допомагають курцеві антиоксидантами, захищають і відновлять роботу кровоносної системи, поліпшать роботу шлунково-кишкового тракту. Цитруси прискорять виведення токсинів з організму і забезпечать його вітамінами і мікроелементами.

Горіхи

Горіхи – джерело вітамінів і мінеральних речовин, а також корисних жирних кислот, які підтримають організм в цей період. У горіхах присутні і антиоксиданти, і клітковина, які посилять перистальтику і моторику органів шлунково-кишкового тракту, тим самим прискорюючи вивід нікотину з організму.

Читайте також: Вейпінг може викликати рак

Селера

Селера корисна тим, що, як це не парадоксально звучить, містить в своєму складі невелику кількість нікотинової кислоти. Вживаючи селеру, у курця скорочується необхідність в черговій дозі нікотину. Ще селера сприятливо позначається на травленні, очищає кров.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter