Згідно з останнім опитуванням, проведеним Українським інститутом соціальних досліджень ім.Яременко, партія "Слуга народу" набирає 36,4% голосів на майбутніх виборах, що майже на 9% менше, ніж раніше. 

Читайте також: "Слуга народу" може позбутись більше 10 кандидатів в нардепи зі списку

Так, соціологи з 21 червня по 3 липня 2019 року опитали 2 тис. 16 респондентів, виявилося, що прохідний бар'єр у 5% на позачергових виборах до Верховної Ради все ще можуть подолати п'ять політичних сил.

Найбільше голосів набирає президентська партія "Слуга народу": за неї віддали б голоси 36,4% тих, хто має намір взяти участь в голосуванні і вже визначився з вибором. При цьому опитування, проведене з 13 по 19 червня Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременка і Центром "Соціальний моніторинг", свідчив про те, що за цю політсилу свої голоси готові віддати 45,3% з числа визначилися виборців. Таким чином, за 2 тижні партія "Слуга народу" втратила 8,9% рейтингу.

Читайте також: Месіанство і нарцисизм лідера: чому "Сила і честь" Смешка розвалюється до виборів

Також, згідно з останніми даними соціологів, за партію "Опозиційна платформа – За життя" проголосували б 11,3% визначилися з вибором опитаних (13–19 червня – 12,1%), за Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" – 6,8% (13 –19 червня – 8,8%), за партію "Європейська солідарність" – 6,6% (13–19 червня – 8,4%), за партію "Голос" – 6,3% (13–19 червня – 6,8%).

Решта партій не долають прохідний бар'єр: за Радикальну партію Олега Ляшка намір проголосувати 3,2% визначилися з вибором, за партію "Громадянська позиція" – 3,1%, за партію "Сила і честь" – 2,8%, за партію " опозиційний блок "Партія миру і розвитку" – 1,8%, за ВО "Свобода" – 1,6%, за партію "Українська стратегія Гройсмана" – 1,5%, за Об'єднання "Самопоміч" – 1,1%, за решту всіх партій разом узятих – 1,4%.

Не мають наміру брати участь у виборах 4,4% загального числа опитаних, вагалися з відповіддю 11,6%.

У четвер, 4 липня, соціологічна група "Рейтинг" опублікувала нові дані електоральних симпатій українців. За останніми даними, рейтинг лідера – партії "Слуги народу" – впав до 42,3%, тоді як на попередньому тижні цей показник перевищував 45%. У свою чергу "Опозиційна платформа – За життя" продовжує підйом – у них вже 13,5% замість 12,1%.

Читайте також: "Жалість = голоси": чому Порошенко почав регулярно вдягатись та взуватись у бозна-що

Згідно з результатами опитування, 62% респондентів висловили однозначну готовність взяти участь в голосуванні на дострокових виборах, ще 23% зазначили, що скоріше готові брати участь, 12% – не голосуватимуть, 3% – не визначились.

Крім "Слуги народу" і "Опозиційної платформа – За життя" долають прохідний бар'єр ще 3 партії: "Європейська солідарність" (8,3%, було 7,2%), "Голос" (7,2%, було 8,4 %) і Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" (7,2%, було 7%).

Решта партій, згідно з результатами дослідження, прохідний бар'єр не долають. Партію "Сила і честь" готові підтримати 3,8% тих, хто визначилися з вибором, "Опозиційний блок" – 3,1%, партію "Українська стратегія Гройсмана" – 2,8%, "Громадянську позицію" і Радикальну партію – по 2,4 %, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" – 2,3%.

В ході соцопитування методом особистого формалізованого інтерв'ю (face–to–face) було опитано 2 тис. 500 респондентів віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%.

Опитування проводилося протягом з 29 червня по 3 липня 2019 року.

Нагадаємо, ЦВК затвердила план дострокових парламентських виборів. Вони відбудуться 21 липня.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook