Холодний душ не тільки корисний для здоров'я, але і приносить психологічну користь, допомагаючи нам стати краще. Холодна вода покращує кровообіг, сприяє виробленню ендорфінів і підвищує вашу продуктивність. Якщо, звичайно, ви можете витримати холодний душ.

Читайте також: Топ-5 продуктів, які шкодять вашій фігурі

Про це повідомляє HealhyStyle.

1. Зміцнює силу волі

Холодний душ − дуже гарна вправа для розвитку сили волі, а без неї в житті нічого не доб'єшся. Саме завдяки їй можна кинути курити, навчитися контролювати свої емоції, правильно харчуватися, раніше лягати спати, більше заробляти, бути добрішими. Сила волі схожа на м'язи: щоб вона стала сильнішою, її потрібно тренувати. Крім того, вчені виявили, що, розвиваючи силу волі в одній сфері (наприклад, дотримуючись жорсткого плану тренувань або стратегії ведення фінансів), ми зміцнюємо її і в інших: вживаємо менше фастфуду та алкоголю, рідше дивимося телевізор.

2. Розвиває терпіння

Потрібно вміти терпіти дискомфорт. Почавши з малого (наприклад, не чесати там, де свербить), ви привчите себе не реагувати на неприємні фізичні відчуття. А згодом перенесете цю здатність і на інші сфери життя. Наприклад, якщо хтось підрізає вас на дорозі, ви хоч і відчуєте прилив адреналіну, але не дозволите емоціям взяти над вами верх. Як це все пов'язано з холодним душем? Дуже просто: холодний душ підвищує здатність терпіти дискомфорт, а це в свою чергу знижує стрес.

Читайте також: Чим корисний шоколад для здоров'я


3. Допомагає прийняти зміни і бути вдячним

Зміцнюючи силу волі холодним душем, ви розвиваєте терпіння. Стаючи більш терплячим, ви вчитеся приймати зміни, які неминуче відбуваються в житті. Таке прийняття прямо пов'язане з вдячністю. Адже якщо не навчитися приймати погане, ви ніколи не будете цінувати хороше.

4. Схожий на медитацію

Не дарма практики медитації включають в себе дихальні вправи. Коли ми зосереджені на своєму диханні, ми концентруємося на теперішньому моменті. Холодний душ підсилює цей ефект. Поки ми перебуваємо під холодною водою, ми дихаємо швидше і частіше, а нашу увагу просто не може переключитися на минуле або майбутнє. Воно зосереджується на диханні, тобто на сьогоденні. Виходить, кожен холодний душ - це як коротка медитація і можливість ненадовго забути про проблеми і тривоги, які супроводжують нас день у день.

5. Вчить смиренню

Відчувати смирення корисно. І холодний душ − відмінний спосіб дати собі психологічний стусан, тому що перед холодом всі рівні, навіть самі великі люди. А смиренність вам знадобиться. Якщо ви будете приймати холодний душ регулярно, вже через місяць або два ви помітите в собі зміни: станете спокійніше, енергійніше, більш дисциплінованими. Холодний душ завжди нагадає вам: ви нічим не краще за інших, ми всі однакові. Яким би сильним ви себе не вважали, холод може упокорити будь-кого.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter