У зв’язку з перепохованням загиблого під час виконання завдань у зоні антитерористичної операції на Сході України Білоуса Олександра Севастяновича у четвер, 5 вересня 2019 року, у Луцьку оголошено День жалоби.

Читайте також: Останки зниклого під Іловайськом волинського Героя перепоховають на луцькому кладовищі

Відповідне розпорядження підписав секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

На знак скорботи за загиблим у місті приспустять Державний Прапор України з чорною стрічкою на адміністративних приміщеннях, комунальних підприємствах та закладах, державних підприємствах, установах, організаціях. Обмежать проведення розважально-концертних заходів на території міста.

Завтра, 5 вересня, об 11 годині відбудеться відспівування загиблого у Свято-Троїцькому кафедральному соборі.

Об 11.45 на Театральному майдані міста розпочнеться громадянська панахида. Захоронення відбудеться у селі Гаразджа на Алеї почесних поховань.

Читайте також: У Луцьку хочуть перепоховати останки загиблого військовослужбовця

Відтак, тимчасово перекриють рух транспорту 5 вересня:

– на вулиці Градний Узвіз з 07.00 до 13.00;

– від Театрального майдану до проспекту Волі, 25 під час проходження скорботної ходи.

Нагадаємо, Олександр Білоус був військовослужбовцем батальйону "Айдар". Був офіцером у відставці, але з початком бойових дій на сході України не міг бути осторонь. Ворожа куля обірвала його життя 5 вересня 2014 року в районі селища Металіст Слав’яносербського району Луганської області. Він був похований на кладовищі міста Старобельськ як тимчасово невстановлений захисник України. Згодом його тіло було ідентифіковано за аналізом ДНК.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook