2 лютого виповнився рівно рік з моменту, коли очільник волинської "Солідарності" Роман Романюк обійняв посаду директора Волинського обласного центру зайнятості.

Читайте також: Пекло за 600 євро: як українських заробітчан принижують в Польщі (Відео)

Своїми сумлінними здобутками, а вірніше провалами він вирішив поділитися з "кишеньковими" ЗМІ.

Протягом 2017 року більшість волинян через занепед економіки та відсутність робочих місць, змушені були їхати до Польщі та недалекого зарубіжжя у пошуках кращої долі, та для того, щоб хоч якось прогодувати свої родини. 

Причиною занепаду економіки окрім воєнних дій, на які звикла усе "спихати" влада, є вплив олігархів і тиск правоохоронних органів, який лише посилився після революції Гідності, та безвіз, який Україна нарешті отримала у 2017 році.

Попри те, що Поліграфкомбінат "Україна" фізично не встигав друкувати усім бажаючим біометричні паспорти, частина людей залишилася тут з надією знайти бодай якусь роботу. Але очільник волинської "Солідарності" Роман Романюк вважає зовсім по іншому.

"На Волині розмістили більше 50 бордів: "Знайди роботу своєї мрії!, "Шукаєш працівників? Тобі до нас" тощо. Експерти кажуть, що близько 20 % передумали виїжджати і звернулися за послугами до центрів зайнятості", – говорить Роман Романюк.

Інакше як сарказмом відносно заробітчан , коли чиновник такого рівня говорить, що молодь їде за кордон у пошуках романтики, не назвеш. Ще одна недолуга теза - одна з причин, чому люди виїжджають люди старшого віку - через пострадянське закриття кордонів. 

Прикметно, що сам очільник обласного центру зайнятості жодного разу не їздив сам на "заробітки" і не знає важкої долі українських гастарбайтерів, які живуть у жахливих умовах, нерідко терплять знущання від роботодавців аби не втратити найменшу змогу прогодувати сім'ї та привезти хоч якусь копійку додому.

Читайте також: Волинський посадовець залишив зворушливий пост у підтримку свого друга-однопартійця

Отримавши, лише завдяки провладній партії БПП "Солідарність" злачну посаду, Роману Романюку окрім безглуздих заяв та особистого піару нічого не залишається.

Розповідаючи про сумнівні рейтинги і здобутки влади, яку він представляє,  йому не вдається приховати катастрофічного стану в економіці та масового безробіття українців.

Крім того, горе-керівник назвав кількі підприємств: "СКФ Україна", "Модерн-Експо", "Кромберг і Шуберт", "БРВ-Україна", "Кроноспан", "Мотор", які готові платити дійсно гідну заробітну плату. З чим незовсім згідні коментатори під цією ж статтею 

Варто зазначити, що підприємства "Богдан" яке належить Петру Порошенку у переліку немає, хоча його автобуси масово змушують купувати для державних установ та організацій по всій Україні.

Тому залишається лише загадкою, які експерти нарахували 20% волинян, що повірили у "надприбуткові" вакансії від головного роботошукача Волині.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter