У Свято-Троїцькому соборі відспівали ще двох лучан, котрі загинули в АТО. Про це інформує «Волинська правда».

Смерть на Сході уже забрала 13 лучан. У зоні АТО загинули два бійця 51-ої бригади. Юрій Оніщук та Роман Лучук віддали свої молоді життя за те, щоб на нашій українській землі знову настав мир і спокій.

Хлопці були молодими і нежонатими, тому їхні товариші принесли на похорон короваї на вишитих рушниках. У соборі під час прощання плакали навіть чоловіки.


Владика Луцький та Волинський Михаїл сьогодні біль та скорбота переповнюють серця лучан. Мешканці обласного Волині знову прийшли в храм, щоб проводжати найкращих синів, Героїв України.


Священик додав, що, на жаль, горе більше, ніж слова втішення. «Ми поділяємо із вашими вашу скорботу. Це наш біль», - сказав духівник, звертаючись до родин загиблих.


Він наголосив, що все менше і менше людей просто проходять повз, коли у соборі та на Театральному майдані міста відбувається прощання із новітніми Героями. Мовляв, раніше здавалося, що це просто чиєсь горе. Нині загибель українських синів - це спільне горе. «Пробуджується українська свідомість», - наголосив Михаїл.


Він додав, що горе закликає українців були більш дружними та толерантними, пильнувати миті миру та єдності.


Михаїл побажав, щоб такі похорони у Луцьку закінчилися.