З 2019 року вищі навчальні заклади України будуть оцінювати незалежні експерти за прозорими критеріями. Від цієї оцінки буде залежати рівень державної підтримки.

Читайте також: Українці закінчуватимуть школу в 4 класі

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

“Впродовж останніх двох років ми разом із науковою спільнотою провели серйозну підготовчу роботу, щоб із 2019-го почалася передбачена законом атестація наукових установ за новими правилами”, – зазначив заступник Міністра освіти і науки України Максим Стріха.

Під час оцінювання звертатимуть увагу на результати наукової діяльності за останні 3 роки, стратегію розвитку на наступні 5 років, кількість публікацій, ефективність використання ресурсів, рівень міжнародної співпраці, кадровий потенціал.

Читайте також: "Мінфін хоче закривати школи, щоб не виплачувати борги вчителям", – Ірина Констанкевич

До того ж, експерти будуть враховувати специфіку різних галузей наук та особливості наукових закладів різних профілів (природничих, гуманітарних, військових та інших).

Експертні групи створюватимуться за науковими напрямками, а остаточні результати атестації буде вирішувати єдина експертна комісія.

Матеріали для проходження державної атестації можна буде подати через спеціальну інформаційно-аналітичну систему, за допомогою якої і буде проходити оцінювання. За цей рік державну атестацію зможуть пройти понад 100 наукових установ.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter