При збільшенні кількості нападів головного болю багато підозрюють рак. Але лікарі стверджують, що найчастіше головний біль викликають все ж абсолютно рутинні речі.

Читайте також: Лікар Комаровський пояснив, чому батькам не можна кричати на дитину

Про це пише newsyou.

Головний біль – це наслідок того, що судини, нерви або м'язи голови надмірно стимулюються якимись подразниками (тригерами):

Алкоголь. За словами вчених, випивка впливає на стан кровоносних судин і на рівень артеріального тиску. Виникаючі під впливом алкоголю зміни в кровотоці впливають на нерви стовбура головного мозку, що і призводить до болю. Особливо гарною здатністю провокувати головний біль відрізняється червоне вино.

Перероблене червоне м'ясо. З'їдений шматок ковбаси цілком здатний викликати головний біль. У перероблених з червоного м'яса продуктах майже завжди містяться нітрати. Людина може цього не відчувати, але нітрати, які потрапили в організм можуть виявитися тригером болю.

Читайте також: ТОП-5 основних порад як стати впевненішим у собі

Дефіцит сну. Насправді в точності невідомо, чому головні болі з'являються через недосипання. Є гіпотеза, що недолік сну сприяє зниженню больового порогу і непотрібної стимуляції нервів стовбура головного мозку.

Безладне харчування. Цим відрізняються люди, які так захоплюються справами, що забувають про необхідність поїсти і можуть провести без їжі відразу багато годин. Лікарі наголошують: довгі паузи між прийомами їжі загрожують дегідратацією, а також дефіцитом необхідних мозку вітамінів та інших поживних речовин.

Читайте також: Розповіли, які професії шкідливо впливають на серце

Сутулість. Сидіти і стояти потрібно тримаючи тіло по можливості прямо. Сутулість і звичка горбитися підвищують навантаження на певні м'язи шиї, провокуючи тим самим виникнення м'язового спазму і роздратування нервів.

Стрес. Даний фактор називається вченими причиною головного болю напруги, найпоширенішим різновидом головного болю. Також відмічено, що люди, які часто стикаються зі стресом, відрізняються підвищеною чутливістю до різного болю, не тільки головного.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter