Двом волинянам  через суд вдалося зобов’язати начальника Володимир – Волинського МВ УМВС України у Волинській області Здомищука В. П. внести відомості  до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань щодо факту вчинення кримінального правопорушення службовими особами Управління Державної Міграційної Служби. Пише Волинь:Світ.

Ще  8 серпня 2014 року двоє мешканців Володимира – Волинського, які є членами відокремленого підрозділу громадської організації «З’єднання борців за справедливість»,  звернулися до місцевого управління міграційної служби  з пакетом необхідних документів для оформлення і отримання паспорта громадянина України для тимчасових поїздок за кордон. 

Проте, незважаючи на надання повного і вичерпного переліку документів для оформлення закордонного паспорту, начальник та інспектор управління не прийняли у заявників документи. Свої дії вони мотивували необхідністю обов’язкової сплати додаткових послуг, які є добровільними, але без сплати яких вони відмовилися приймати документи на оформлення закордонного паспорту.

Вважаючи свої права порушеними Богдан Білець звернувся з повідомленням у прокуратуру.

В подальшому, для проведення перевірки з приводу  вказаних повідомлень прокуратура направила матеріали до Володимир – Волинського МВ УМВС України у Волинській області.

23 вересня 2014 року активісти отримали відповідь від начальника Володимир – Волинського МВ УМВС України Здомищука В.П. про те , що вказані повідомлення розглянуто та у заяві нібито відсутні об’єктивні дані про вчинення кримінального правопорушення.

Тобто, отримавши інформацію про вчинення кримінального правопорушення Здомищук В.П. замість надання доручення про внесення відповідних відомостей до ЄРДР надав лист відповідь, розглянувши  відповідні повідомлення за Законом України «Про звернення громадян».

Обурені такими протиправними діями начальника місцевої міліції Здомищука, громадські активісти звернулися зі скаргою до Володимир – Волинського міського суду.

2 жовтня 2014 року у  суді було винесено ухвалу. Відповідно суд вирішив зобов’язати начальника Володимир – Волинського МВ УМВС України у Волинській області Здомищука В. П. внести відомості  до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань щодо факту вчинення кримінального правопорушення службовими особами Управління Державної Міграційної Служби України у Волинській області.

В даний час  активісти «З’єднання борців за справедливість» звернулися до відповідних органів з приводу дисциплінарного покарання начальника Володимир – Волинської міліції.