Гучний судовий процес між начальником «Ковельводоканалу» Юрієм Рибачком та головою Всеукраїнського об’єднання «Комітет громадського спротиву» Миколою Печенюком, який стартував у Ковелі в січні цього року, закінчився підписанням мирової угоди. Про це пише Кowel.com.ua.

Цей конфлікт трапився торік влітку на території виробничої бази «Ковельводоканалу», яка знаходиться на вулиці Геологів. Сюди прибула тоді ціла делегація, аби захистити інтереси рядових членів трудового колективу: депутат Ковельської міської ради Олександр Артишук, голова міського комітету профспілки працівників державних установ Єва Савич, громадські активісти Микола Печенюк, Руслан Війтик та Сергій Панасюк.

Приїжджі заявили, що хочуть бути присутніми на зборах працівників даного комунального підприємства, але адміністрація їх переконувала, що тут має відбутися виробнича нарада з питань забезпечення безперебійної роботи підрозділу автогосподарства, і що ніяких зборів трудового колективу та профспілки проводитися не буде. Під час словесної перепалки в присутності багатьох людей Микола Печенюк назвав начальника «Ковельводоканалу» Юрія Рибачка «злодієм».

Через деякий час Юрій Рибачок подав на кривдника до Ковельського міськрайонного суду позовну заяву про захист честі, гідності та ділової репутації. У відповідь, Микола Печенюк «виставив» зустрічний позов з такими ж вимогами.

Обидві справи розглядав суддя Микола Миронюк. Фіналом цієї кількамісячної судової епопеї стало мирне рукостискання її учасників, які вибачилися один перед одним.