Цибуля за своїми властивостями є універсальним продуктом, а її користь для організму дуже цінна. Вона володіє протизапальною, антиоксидантною дією, зміцнює капіляри та підвищує імунітет.

Читайте також: Скільки годин можна дивитись телевізор без шкоди

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написала дієтолог Світлана Фус.

1. Кверцетин володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.

2. Антоціан надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір.

3. Аліцин додає різкий запах і смак, володіє антибактеріальною, антивірусною та антигрибковою діями.

4. Фруктани стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника.

5. Сапоніни мають протизакрепні властивості та знижують вміст холестерину у крові.

6. Речовини цибулі запобігають атеросклерозу.

Читайте також: Чому не варто пити багато води

7. Цибуля підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.

Не рекомендується вживати сиру цибулю людям з хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунку), адже овоч може викликати подразнення слизової.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter