Дуже часто в ритмі сучасного життя ми не звертаємо уваги на те, що у нас щось десь заболіло або закололо.

1. Найгірший головний біль у вашому житті

Якщо ви відчули сильний, раптовий головний біль – це привід негайно звернутися до лікаря.

Якщо у вас застуда, то такий біль може вказувати на запалення придаткових пазух носа. Якщо ж ви не хворієте, то такий різкий біль може бути симптомом інсульту або пухлини головного мозку.

Подібний головний біль, який багато пацієнтів описують, як «найгірший головний біль в житті», може бути класичною ознакою аневризми судин головного мозку.

2. Біль або дискомфорт в області грудей, горла, щелепи, плеча, руки або живота

Біль в грудях – це тривожний знак серцевого нападу, але, як правило, це навіть не біль, а дискомфорт. Але багато пацієнтів ще до появи дискомфорту в грудях відзначають сильний тиск на грудну клітку.

Захворювання серця можуть проявлятися болем не тільки в грудях. Як правило, біль захоплює ще й область вище грудей, шию, нижню щелепу, ліве плече або руку, а також живіт (можлива поява нудоти).

Вкрай важливо прислухатися до свого організму жінкам в період менопаузи, а також чоловікам після 50 років. Саме в цьому віці збільшується ризик серцевих нападів.

3. Біль у нижньому відділі спини або між плечима

Найчастіше подібна біль свідчить про наявність артриту. Інші можливі причини включають в себе інфаркт або проблеми з черевною порожниною.

Також подібна біль може бути тривожним симптомом розшаровуючої аневризми аорти, яка супроводжується болісним і раптової болем. У зоні ризику знаходяться люди з високим артеріальним тиском, курці, хворі на діабет.

4. Різкий біль в животі

Такий тип болю може бути властивий різним захворювань різних органів черевного відділу. Це може бути тривожний знак апендициту, виразки шлунка, хвороб жовчного міхура і кишкової непрохідності. При будь-якому розкладі такий біль не можна ігнорувати.

5. Біль в гомілці

Одним з найстрашніших захворювань, яке супроводжується подібним болем, є тромбоз глибоких вен. При цьому захворюванні в глибоких венах нижніх кінцівок утворюється згусток крові, який якщо відірветься, може призвести до емболії легеневої артерії – цей стан є небезпечним для життя людини.

Факторами ризику цього захворювання є:

  • онкологічні захворювання,
  • ожиріння,
  • гіподинамія,
  • вагітність,
  • літній вік.

Якщо ж вас турбують постійні набряки і болі ніг, негайно зверніться до лікаря.

6. «Палаючий» біль у ступнях або ногах

Близько чверті людей, хворих на цукровий діабет, не підозрюють про своє захворювання. Між тим, якщо вас турбує «палаючий» біль у ступнях або ногах – це тривожний знак, який може свідчити про наявність діабету.

Якщо вас турбує подібний біль, зверніться до лікаря й перевірте свій рівень цукру в крові.

7. Невизначений, комбінований й незрозумілий біль

Скарги на постійні болі в різних частинах організму: голові, руках, спині, ногах, животі, а також нездатність пацієнта точно описати характер і періодичність болю, можуть свідчити про наявність депресії. Це захворювання, про яке часто думають, що «саме пройде», насправді є серйозним приводом зробити зміни у своєму житті. При цьому необхідний контроль лікаря.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook