У Києві відкрили меморіальну дошку на честь історика, літературознавця та музейника, уродженця Ковеля Володимира Міяковського, - повідомляє сайт «Музейний простір Волині».

14 травня о 12:00 на вул. Ярославів Вал, 13 у Києві відбулося відкриття меморіальної дошки на честь відомого українського історика, архівіста, літературознавця, шевченкознавця, дослідника української літературної та громадсько-політичної думки середини ХIХ – початку ХХ століття, дійсного члена Української вільної академії наук у США, засновника і керівника музею-архіву ім. Д. Антоновича УВАН у США Володимира Варлаамовича Міяковського (1888, Ковель – 1972, Нью-Йорк).

Він був також одним з ініціаторів та першим директором Літературно-меморіального будинку-музею Тараса Шевченка у Києві (1926-1929 роки). Брав участь у написанні наукового матеріалу до Повного зібрання творів Т.Шевченка. У 1919-1929 роках – науковий працівник Історико-філологічного відділу ВУАН, член Комісії для видання пам’яток українського новітнього письменства.