28-31 травня делегація Луцької міської ради на чолі з депутатом Андрієм Разумовським відвідала місто Бандирма Турецької Республіки та взяла участь у 26-у Міжнародному фестивалі культури та туризму «Пташиний рай». Про це інформує управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності.

Програма святкових заходів передбачала участь офіційних делегацій від міст-партнерів та виступи фольклорних колективів, які презентували свою культуру та традиції народними піснями та танцями. Окрім Луцька на фестивалі були представлені й інші партнери Бандирми: місто Кавала з Греції, місто Нікополь з Болгарії, місто Камен з Німеччини.

На високому рівні Луцьк та Волинський край на фестивалі презентували вокальний квартет у складі: Тетяна Ціхоцька, Оксана Штембурська, Тетяна Сорока, Юля Шевчик та колектив народного аматорського ансамблю танцю «Волинянка» Палацу культури міста Луцька (художній керівник – заслужений працівник культури Олег Козачук).

Під час урочистої зустрічі у мера міста Бандирма Дурсуна Мірзи було обговорено можливі шляхи співпраці між Луцьком та турецьким містом.

Для очільників іноземних делегацій було організовано екскурсії до великих промислових комплексів Бандирми, а саме на завод з виробництва тракторів, з виготовлення курятини та добрив, з виробництва мармурових плит.

Члени делегації отримали незабутні враження під час екскурсії до Національного заповідника «Пташиний рай».

Довідка: 23 січня 2015 року між Луцьком та Бандирмою було підписано Меморандум про співпрацю.