Мешканка міста Володимир-Волинський після застілля з чоловіком зарізала його. Жінка порнула чоловіка ножем у живіт, від чого останній помер у лікарні.

Інцидент трапився ще у лютому. Тоді подружжя разом з сусідами випивали у себе вдома. Ближче до вечора компанія почала розходитися. Коли господарі залишилися в хаті самі, між чоловіком та дружиною зав'язалася суперечка.

Сварка переросла у мордобій, чоловік почав лупцювати жінку, а вона схопилася за ножа. Як доводила пізніше, просто хотіла налякати свого чоловіка, щоб він перестав її бити. Однак це тільки більше розлютило нападника, і він заходився ще сильніш лупцювати дружину. 

Саме обороняючись, переконує жінка, вона порнула свого мучителя ножем у живіт. Каже, побачивши кров, дуже злякалася і одразу ж зателефонувала до міліції та у швидку. Чоловіка госпіталізували, але невдовзі він помер.

У травні кримінальне провадження за статтею умисне тяжке тілесне ушкодження направили до суду. В суді жінка доводила, що вона не хотіла вбивати совго чоловіка, а лише оборонялася.

Дочка обвинуваченої також підтвердила, що того вечора її покійний батько бив матір кулаками.

Натомість мати загиблого в суді вимагала стягнути з невістки майже 6 500 гривень, які вона витратила на поховання сина та 200 000 гривень моральної шкоди.

При винесенні вироку суд врахував ту обставину, що одразу після інциденту обвинувачена сама викликала міліцію та швидку і намагалася допомогти загиблому.

Та все ж вироком Володимир-Волинського міського суду жінку засудили до семи років позбавлення волі та стягнули з неї повну суму заявленого потерпілою матеріального відшкодування і 150 000 гривень моральної шкоди.

Сама ж обвинувачена із таким вироком суду не погодилася і подала апеляційну скаргу. Жінка просить виправдати її.

Розгляд скарги було призначено Апеляційним судом Волинської області на сьогодні, втім оскільки суд не має доказів того, що сама засуджена знала про час судового розгляду, колегія суддів відклала розгляд справи.