У Володимирі-Волинському відбулась хресна хода, мета якої-вшанування пам’яті Володимира Великого, хрестителя Русі, адже саме сьогодні 1000-ліття його смерті, - пише БУГ.

Священослужителі з Володимирської церкви та з собору Різдва Христового разом із прихожанами пройшли до оновленого пам’ятника Володимиру Великому, де провели богослужіння та освячення.

 

 

 

 

 

 

 

Також відбулось нагородження юних волонтерів з педагогічного коледжу, які на протязі певного часу допомагали нашим бійцям на сході України. Їх відзначили благословенними грамотами з підписом патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета.

 

 

Міський декан протоієрей отець Юрій Пилипець у промові зазначив, що усі зібрались, аби підтримати молитвами наших захисників, які зараз в АТО. Не дивлячись на війну, наш народ діє згуртовано і допомагає у війні у тилу своїми гарними ділами. Він подякував міському голові, Петру Саганюку, представникам міської радит та інтелегенції за можливість проведення такого заходу,та володимирській громаді за шану до увінчаних традицій нашого краю.

 

 

Також у ході взяли участь Микола Веремчук, перший заступник міского голови, та науковий співробітник історичного музею, Олексій Петрунін.