Більшість сучасної української молоді свідомо обирає навчання за кордоном. І така тенденція невипадкова, бо у навчанні в закордонному вищому навчальному закладі є відразу декілька вагомих плюсів, - пише ТСН.

По-перше, європейська освіта є гарантом того, що студент отримає знання найвищого рівня, які допоможуть йому впевнено крокувати вгору по кар'єрним сходинкам. По-друге, під час навчання студент буде жити у Європі, що надасть йому змогу завести нових друзів та максимально розширити свій світогляд. А, розуміючи усе це, можна сміливо зробити висновок, що навчання за кордоном допоможе українському студенту втілити у життя всі свої мрії, і стати гідною та досвідченою людиною. Проте багато батьків хвилюється за своїх дітей, коли стає питання від'їзду до іншої країни, і це цілком зрозуміло. Кожна мати та кожний батько починає думати, як їх дитина буде на самоті справлятися із усіма труднощами дорослого життя, адже навіть на канікули йому, з-за кордону, буде не так легко приїхати додому. Тому такою великою популярністю серед абітурієнтів та їх батьків користується навчання в Польщі – державі, яку з Україною пов'язують дружні та тісні зв'язки, у економічній, соціальній та культурній сферах життя. Вивчення тієї чи іншої дисципліни саме у польському вищому навчальному закладі гарантує студенту те, що отриманні знання будуть найвищої якості. Окрім того, диплом будь-якого університету Польщі високо цінується у всіх країнах Європи. А це означає, що по закінченні польського вищого навчального закладу український студент зможе отримати роботу у будь-якій країні Євросоюзу, - Німеччині, Австрії, Франції, Італії і так далі, щоб стати фахівцем найвищого рівня в обраній ним галузі.

Отже, якщо абітурієнт вирішив вступати до польського вищого навчального закладу, починати треба з вивчення мови, яка знадобиться йому як у процесі навчання, так і для комфортного перебування у цій країні. На щастя, на сьогоднішній день існує велика кількість центрів освіти, де можна пройти записатись на уроки польської мови. Бажано звернутися до них якомога раніше до того, як абітурієнт поїде до Польщі, аби вивчити мову якомога досконало. І в цьому питанні, звісно, важливо обрати із усіх варіантів найкращий, щоби отримати дійсно хороші знання з граматики і правопису, та вміти сміливо застосовувати їх на розмовному рівні. Тому перевагою для вас під час вибору повинно стати от що, - шукайте той центр освіти, де польську будуть викладати саме носії мови. По-перше, вони на інтуїтивному рівні знають усі тонкощі своєї рідної мови, на яких може помилитися учень. По-друге, вони привчать молоду людину відразу розмовляти польською, аби полегшити студенту процес навчання в університеті, а також повсякденне життя. Важливо також, щоб у групі, де буде навчатися майбутній студент, було не багато людей, - максимум 7-8.

Таким чином, викладач зможе приділяти максимальну увагу кожному своєму учневі і своєчасно виправляти можливі помилки. Польська мова вважається однією з найкращих для вивчення, тому дуже важливо ставитися до цього питання з усією відповідальністю. Усі центри освіти по закінченню проходження курсів видають своїм учням сертифікат, який свідчить про отримання знань. Цей сертифікат може стати для абітурієнта перевагою, якщо у приймальної комісії виникне якесь спірне питання щодо вступу тієї чи іншої людини в ряди студентів конкретного навчального закладу.