В рамках операції «Акциз- 2015» на Волині вилучено 40 500 пачок цигарок контрабандного походження. Під час проведення операції «Акциз - 2015» співробітники оперативного управління ГУ ДФС у Волинській області спільно з співробітниками слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Волинській області провели обшук в складському приміщенні, яке використовує у своїй підприємницькій діяльності одна із кур'єрських компаній області. 

Відтак, фіскали вилучили з незаконного обігу 40 500 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку марки «Мінськ», виробництва ОАО «Гродненської Тютюнової Фабрики «Неман» (Республіка Білорусь). Загальна вартість цигарок контрабандного походження майже 388 тисяч гривень.

Порушене кримінальне провадження, внесене в ЄРДР за ознаками вчинення злочину, передбаченого ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів),- інформує оперативне управління ГУ ДФС у Волинській області.

Наразі вирішується питання щодо накладення арешту на вилучені підакцизні товари згідно зі ст. 173 КПК України
Нагадаємо, що в 2015 році розпочато операцію «Акциз – 2015». Відтак, на Волині активізовано заходи з детінізації ринку підакцизних товарів, виявлення та руйнування схем незаконного виробництва та обігу підакцизної продукції.