34 луцькі школярі сьогодні отримали грошові стипендії від фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк». До числа стипендіатів увійшли учні луцьких шкіл, які відзначилися високими здобутками в наукових олімпіадах та конкурсах.

Зокрема, лучанин Степан Ковбасюк посів ІІ місце у всеукраїнській олімпіаді з фізики. Хлопець розповідає, що стипендію від фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» отримав вперше і дуже радіє з цього. На що буде витрачати, ще не вирішив, хоча уже переконаний, що своє життя хоче пов'язати з наукою.

«Вчіться і старайтесь, думайте і читайте», - радить своїм одноліткам Степан.

Програма стипендій для кращих серед школярів обласного центру Волині працює з 2012 року. З того часу фонд «Новий Луцьк» уже нагородив стипендіями близько 100 луцьких школярів. Стипендію в розмірі 500 гривень учасники програми отримуватимуть впродовж 9 місяців, тобто під час навчального періоду.

Засновник фонду «Новий Луцьк» Ігор Палиця переконаний, що таким чином фонд допомагає дітям заявити про себе, отримати нагороду за сумлінне навчання та здобутки в науці і заохотити дітей досягати кращих результатів і прикладати ще більше зусиль.

«Ви сьогодні працюєте на потенціал свого майбутнього і вже маєте з цього якісь прибутки. Ця стипендія дасть вам можливість потім сказати, що ви чогось досягли. Дівчата зможуть сказати майбутньому чоловікові, що ви вже чогось добилися, а чоловікам дасть можливість гордитися своїм прізвищем. В цьому ми хочемо вам допомагати. Ми будемо супроводжувати вас. Я дуже сподіваюся, що такі стипендії ви отримаєте й наступного року», - сказав Ігор Палиця.