Батьки школярів, у яких в розкладі є російська мова, почали писати заяви до дирекції із вимогою замінити її на будь-який інший предмет.

Таку новину читачам передає «Преса України».

Колишня співробітниця Верховної Ради Лариса Ніцой розпочала своєрідний протест у школах. Мама шестикласника написала до дирекції навчального закладу заяву із проханням замінити її синові урок російської мови на будь-який інший. Поступово такі заяви почало писати все більше і більше батьків.

Таке бажання батьків обумовлене теперішнім станом відносин між Росією та Україною. «Прошу замінити моєму синові уроки російської мови на уроки французької або будь-який інший предмет, оскільки вважаю популяризацією російської мови в умовах війни Росії до України неприпустимою», - зазначається в заяві.

На своїй сторінці у соцмережі Лариса Ніцой зазначила, що заміна уроків не далась легко. Спершу на неї чинили тиск, казали, що навчальні плани вже затверджені і таке інше. Проте свідомій мамі таки вдалося досягти свого і відтепер її син, як і більша половина його однокласників, вивчатиме французьку мову.

«Борітеся – поборете», - навела слова великого кобзаря Лариса Ніцой.

Нагадаємо, що цього року батьки школярів 4-х і 7-х класів зіткнулися з новою проблемою: у школах ще не видали учням підручники по новій програмі, але видавництва вже продають їх в книгарнях.

До слова, волинські учні 4-их і 7-их класів лише у жовтні зможуть отримати нові підручники. Через відсутність коштів їх не надрукували вчасно.

Частину грошей на нові підручники зі своїх зарплат виділили народні депутати, решту – шукала місцева влада. Батькам нічого доплачувати не доведеться. У вересні дітей ще навчатимуть за старими підручниками, а вже у жовтні всіх обіцяють забезпечити новими.