У Луцьку відбулось урочисте покладання квітів до пам’ятника Першому Президенту УНР Михайлу Грушевському.

Захід відбувся 25 листопада об 11 годині - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Вклонитися відомому політичному діячеві та історику прийшли представники міської та обласної влад, молодь та просто небайдужі лучани.

«Сьогодні ми вшановуємо пам'ять великого сина українського народу. І, скільки б часу не минало, ще раз і ще раз ми аналізуємо його культурну спадщину, його вчення, посили і слова. Ми переконуємось, якими вони є важливими і актуальними, особливо у сьогоденні. Держава може бути суверенною, незалежною і демократичною тільки тоді, коли вона може себе захищати. Тож, вшановуючи пам'ять великого генія українського народу, ми повинні це пам’ятати і робити висновки», - зазначив заступник Луцького міського голови Юрій Вербич.

 

У той же час на запитання, наскільки важлива постать Михайла Грушевського для українського народу, лучанин Валентин відповів, що «якщо до пам’ятника політичного діяча несуть вінки та квіти, отже, він і справді був достойною і розумною людиною:

 

«Михайло Грушевський - це видатний історик, який написав багато важливих для українців книг. Він вперше зробив Україну незалежною, хоча це тривало недовго. Але все ж він спробував. З нього потрібно брати приклад», - зауважив хлопець.

Опісля до пам’ятника історику поклали синьо-жовтні квіти.