Від яких щоденних дій краще відмовитися, щоб гаджети довго служили нам вірою і правдою?

Читайте також: Без черг та нервів: банки полегшили життя українцям

Важко уявити собі сучасний світ без численних електронних пристроїв. Вони супроводжують кожен наш крок, спрощують життя і роблять його більш яскравим і насиченим. Але багато наших звичок бувають шкідливими для предметів техніки і можуть згубно позначатися на терміні їх служби, пише канал 2+2.

Брати смартфон з собою у ванну і туалет

По-перше, телефон з вологих рук може запросто вислизнути в воду. На жаль, але після такого інциденту вам більше не доведеться розраховувати на його надійність.

По-друге, це може бути небезпечно для вашого власного життя. Якщо в ванну впаде смартфон, який підключений до зарядного пристрою, можна гарантовано отримати смертельний удар струмом. Не варто сподіватися, що ви будете врай уважні: нещасні випадки відбуваються і з тими, хто цілком обережний.

Що стосується туалету, то експерти впевнені: навіть 5 хвилин, проведені в туалеті з телефоном, можуть мати негативні наслідки для здоров'я. Туалет і ванна – найбрудніші місця в вашому домі. Унітаз та ручки крана покриті хвороботворними мікробами. Крім того, коли ви змиваєте воду в унітазі, невидимі оку бризки поширюються всюди, і на ваш смартфон вони теж потрапляють. А далі ви несете телефон в спальню і навіть на кухню. Таким чином ваш гаджет перетворюється в справжній розсадник мікробів.

Снідати за ноутбуком

Як би акуратно ви не їли, крихти від ранкових бутербродів неодмінно потраплять на клавіатуру ноутбука і заб'ються в простір між клавішами. І з часом така ранкова звичка призведе до залипання клавіш і відсутності реакції з боку клавіатури.

Але не тільки їжа і крихти є ворогами ноутбуків. Ваша улюблена чашка кави теж може ненароком привести до катастрофи – залитої клавіатурі.

Залишати телефон заряджатися на ніч

Якщо ви міняєте телефон раз на пару років, особливо турбуватися не варто. Але якщо ви хочете, щоб смартфон прослужив вам довгий час, то ця інформація стане вам у пригоді.

Зазвичай ми залишаємо телефон підключеним до електромережі на всю ніч, щоб до ранку гаджет зарядився на всі 100%. Великої біди в цьому немає: Ідо Кампос, представник виробника акумуляторів Anker, запевняє: "У сучасних телефонах є чіпи, які захищають телефон від більшої зарядки, ніж потрібно".

Але погана новина полягає в тому, що пристрій всю ніч утримує себе на 100% -му заряді, намагаючись компенсувати невелику розрядку. І з часом це почне зменшувати ємність акумулятора. До того ж літій-іонний акумулятор не вимагає повної зарядки, більш того, вона небажана. Висока напруга зношує акумулятор, так що краще не заряджати телефон до кінця.

Повністю розряджати батарею телефону

Справа в тому, що літій-іонний акумулятор смартфонів запрограмований на певну кількість повних циклів зарядки/розрядки від 100 до 0%. Через кілька сотень таких циклів ємність акумулятора починає зменшуватися. Так що краще не чекати, поки телефон розрядиться, а підзарядити його, коли рівень заряду опуститься приблизно до 20%.

Читайте також: Українська Вікіпедія побила рекорд

Піднімати ноутбук за дисплей

За словами техніків, що займаються ремонтом ноутбуків, 17% людей звертаються до них через появу чорних плям на дисплеї. І, як правило, розташовуються такі плями саме там, де дуже зручно прихопити ноутбук за дисплей. Через постійний тиск пошкоджується матриця, а її ремонт – задоволення недешеве.

Залишати гаджети в машині

І справа тут не тільки в тому, що це просто небезпечно. Перегрів і переохолодження шкідливі для техніки. Спека негативно впливає на процесор, а якщо вологість повітря велика, всередині може ще і утворитися конденсат.

Якщо залишити електронний пристрій на холоді на тривалий час, це викличе пошкодження акумулятора та РК-екрану. Тому не варто залишати свій гаджет в машині влітку або взимку, а якщо це все ж сталося, дайте йому охолонути або зігрітися до нормальної температури, перш ніж починати використовувати.

Чистити техніку за допомогою побутової хімії

Навіть до складу засобу побутової хімії з написом "універсальне" можуть входити речовини, небезпечні для ваших пристроїв. Так, наприклад, не можна чистити ноутбуки, комп'ютери, планшети, телефони за допомогою миючих засобів для вікон і скла. У їх складі є аміак або інші речовини, які ушкоджують антистатичні і противідблискуючі покриття на екранах. Згодом ці хімічні сполуки стають причиною появи тріщин, жовтизни і помутніння на моніторах і дисплеях.

Брати ноутбук у ліжко

Коли ми беремо в постіль ноутбук з бажанням подивитися перед сном улюблений серіал, рідко хто з нас використовує спеціальну підставку. Найчастіше ми кладемо пристрій собі на коліна, а це дуже шкідливо для нього. Вентиляційні отвори ноутбука не можна закривати. Необхідно забезпечити їм прямий доступ повітря, інакше ваш гаджет швидко перегріється і може вийти з ладу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter