Майже 45 мільйонів гривень із державного бюджету надійде у Волинську область у вигляді освітньої субвенції, - повідомляє Волинська правда.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови Волинської облдержадміністрації Володимира Гунчика.

Відтак, очільник Волині повідомив, що Кабінетом Міністрів було прийняте рішення про перерозподіл деяких видатків бюджету, а також освітньої та медичної субвенції.

Тож, відповідно до постанови Кабміну, для Волинської області із держбюджету виділять 27 мільйонів гривень на освіту, втім лише за умови, що така ж сума буде виділена із місцевих бюджетів на закупівлю шкільних автобусів.

Окрім того, майже 11 мільйонів гривень виділяється на оснащення опорних закладів матеріально-технічною базою. Мова йде, про велику школу, що планують відкрити у селі Головно, яка об`єднає кілька нинішніх малокомплектних освітніх закладів.

Разом з тим, частина коштів в обсязі більше 2 мільйонів гривень виділяється на придбання, збереження та доставку підручників.

Тож, каже Володимир Гунчик, з урахуванням всіх витрат освітньої субвенції, на Волинську область виділено майже 45 мільйонів гривень, але наголошує губернатор, кошти надійдуть тільки за умови дотримання домовленостей, щодо відкриття школи та закупівлі автобусів.