З 5 січня до 30 січня 2016 р. відбудеться реєстрація осіб для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні, - повідомляється на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

«Пробне зовнішнє незалежне оцінювання – це добровільне тестування осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів, що дає їм можливість ознайомитися з процедурою проходження зовнішнього незалежного оцінювання», - сказано в повідомленні.

Вартість пробного ЗНО з одного предмета складає 111 грн.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури буде проведено 2 квітня; 9 квітня - з англійської, німецької, іспанської, французької, російської мов, а також з біології, географії, історії України, математики, фізики, хімії.

Учасники пробного зовнішнього незалежного оцінювання зможуть визначити свій результат за шкалою 100-200 балів.

З докладною інформацією можна ознайомитися на сайтах регіонального центру оцінювання якості освіти, на території обслуговування якого особа бажає проходити пробне ЗНО.

Зазначимо, реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії ЗНО. Реєстрація на ЗНО розпочнеться 1 лютого.

Нагадаємо, у 2016 р. обов'язковим для випускників стане тестування з математики або історії України (на вибір), яке також буде мати статус державної підсумкової атестації.