Конфлікт у волинській школі, де колектив і місцевий відділ освіти не могли домовитися про кандидатуру директора, довелося вирішувати, розшукавши альтернативну кандидатуру, - повідомляє Інформаційне агентство Волинські новини. Скандальна кандидатка, яку просувало управління освіти, після атестації і погодження, відмовилася від призначення.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як в школі села Суходоли Володимир-Волинського району більше 4 місяців не могли призначити директора.

Так, 1 вересня минулого року директор школи села Суходоли Марія Бунда звільнилася з посади за станом здоров’я. Нового керівника районний відділ освіти, вочевидь, призначати не поспішав, адже чотири місяці школа була без директора. Спочатку колектив попросили зачекати, мовляв, вибори – не до того. Виконувачем обов’язків фактично на безоплатній основі (без доплат за додані обов'язки) призначили завуча школи Таїсію Кісель.

Тим часом, тема однієї школи на Волині наробила галасу на весь район. Так, на одному із форумів Володимира-Волинського йшлося про те, що голова РДА Наталія Василець просуває на посаду директора Суходільської ЗОШ свою куму Аллу Рясик.

Водночас, колектив Суходільської школи запропонував на противагу свого кандидата – досвідченого педагога і господарника із великим досвідом роботи Анатолія Верка.

А 12 листопада, інший кандидат від школи, депутат місцевої райради Вікторія Середа подала заяву про розгляд власної кандидатури на посаду директора.

Однак районний відділ освіти відмовився розглядати кандидатури від педколективу, відправивши кандидатів у кадровий резерв. Натомість, керівництво району активно просувало кандидатуру Алли Рясик.
Конфлікт навколо призначення директора вийшов за межі закладу і компетенції районного управління освіти. Педагоги навіть прийшли на виїзний прийом до голови облдержадміністрації.

Зрештою, після відповідей на інформаційні запити, стало відомо, що на посаду директора Суходольської школи з’явилася четверта кандидатура – Віктор Рупша. На сторінці відділу освіти Володимир-Волинської РДА інформаційної системи управління освіти йдеться, що Віктор Рупша був уповноваженою особою відділу і куратором району по загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах.

Натомість Алла Рясик, яку, як стверджували педагоги, просувало управління освіти, після атестації і погодження, відмовилася від призначення і продовжує працювати за попереднім місцем роботи.


Щодо того, чому в школі довго не призначали директора, то у відділі освіти Володимир-Волинської РДА відповіли, що процес затягнувся «у зв’язку з вивченням громадської думки». Так принаймні місцеві чиновники назвали конфлікт у педколективі навчального закладу.

Своєю чергою, те, що три кандидатури атестувалися неодночасно, хоч і майже одночасно подали заяви на заміщення вакантної посади, відділ освіти, переконує, що це відбувалося «відповідно до наказів відділу». Натомість, чітких часових рамок, стверджують чиновники, в межах яких має бути призначений директор, немає. Однак, чому одну кандидатуру одразу ж рекомендували, не атестовуючи інших претендентів – так і не пояснили.


Нині в школі новий директор - Віктор Рупша, який прийшов на цю посаду з іншого навчального закладу. Колектив же, своєю чергою, задоволений, що їм таки вдалося відстояти власну позицію.