Дівчину з Нововолинська орденом «За мужність» нагородив побратим. Так, чоловік віддав свій власний. Про це інформує Нововолинськ діловий.

Олександра Сойко виросла у Соснині, мешкає в Нововолинську. І от, вже багато місяців служить у війську. Пішла туди добровольцем - санінструктор.

 

Орден «За мужність» їй вручив не паркетний генерал — бойовий побратим.

 

Віддав їй свій орден. Свій власний. Як зазначає видання, до війни Олександра навчалась у ВПУ і працювала на шахті «Бужанська» - оператором пульта управління, на техкомплексі.

 

 

 

Тепер ця дівчина з усмішкою моделі тримає автомат, рятує «друзячок», захищає наш із вами спокій.


Це після першого самотужки виритого окопу

 


А це Олександра чергує у штабі

 


Усі свої! Своїше не буває!

 



А до війни вона була отака:

 

«Дякуємо тобі, Олександро! За мужність. І за жіночність» - зазначають журналісти.

Коли ця новина вже з'явилась на сайті, Саша Сойко відгукнулась:

«Так, я служу в ЗСУ. Зараз знаходжуся на окупованій території. Про себе не знаю, що написати: проста робітниця з села. В армію пішла добровільно, з відчуттям невиконаного боргу. Хлопці ховаються, бо бояться, а я не боюсь. В мене є за що боротись, і я буду за це боротись!!! Дякую вам, що підтримуєте нас, що вірите в нас. Разом ми сила. Мені би дуже хотілось, але орден не мій. Це орден мого хорошого друга, якого поранили, коли рятував побратима» - розповідає дівчина.

«Брати мої Артур (рідний) і Сергій (двоюрідний) були призвані в першу хвилю в зону АТО і мають посвідчення «УБД». Я горджусь ними і хочу бути такою, як вони. В мене немає медичної освіти. Працюю (як би це правильно сказати) супроводжуючим. Старші, «стріляні» бійці-офіцери не дуже рвуться на передову, бо їм там, бачите, страшно. А молодих і недосвідчених кидають в саме-саме пекло.

Зараз ми займаємось евакуацією поранених із зони АТО» - написала Олександра Сойко.