На Любешівщині лікар видав лікарняний листок на чуже ім’я, за що й загримів на лаву підсудних.

Події розгорталися ще в жовтні 2014 року. Тоді на прийом до лікаря прийшов чоловік, який скаржився на підвищену температуру, біль в горлі та нежить. Після огляду хворого, медик встановив діагноз, призначив лікування та наказав медсестрі видати пацієнту лікарняний, який згодом сам підписав та завірив печаткою.

Однак згодом з’ясувалося, що пацієнт представився іменем свого родича, який на період, зазначений в лікарняному листку, перебував в Республіці Білорусь, а насправді працює секретарем місцевої сільської ради.

Виявляється, що працівник сільради вирішив поїхати в Білорусь на заробітки і попросив свою дружину, аби та взяла йому лікарняний листок у разі, якщо він не встигне повернутися додому. Відтак жінка попросила свою родичку, аби її чоловік, який за збігом обставин на той час хворів, пішов з чужою медкарткою та виписав лікарняний. Що останній в подальшому й зробив. Проте до відповідальності притягнули не махінаторів, а самого ескулапа.

Медика судили за статтею службова недбалість. Зрештою й сам лікар цілком визнав себе винним в тому, що не перевірив паспортні дані свого пацієнта та чи відповідають вони інформації з медкартки.

Відтак, Любешівський районний суд визнав медика винним у службовій недбалості та присудив йому штраф в розмірі 3 400 гривень та на 1 рік позбавив його права обіймати посади у закладах охорони здоров'я, що пов'язані зі складанням та видачею листків непрацездатності.