Управління освіти Луцької міської ради відмінило тендер на закупівлю молока та вершків для дошкільних навчальних закладів Луцька.

Зазначимо, наші журналісти вже досліджували тему та намагалися з’ясувати яким молоком годуватимуть луцьких дошкільнят. Зокрема, кореспондентам вдалось з'ясувати, що 2 учасники виставили на торги продукцію сумнівної якості, яку виробляють на ТзОВ «Дживальдіс».

Так, на потреби дошкільнят Луцька планувалося закупити 250 000 л молока. За молоко жирністю не менше 2,5%, яке протягом 2016 року мали б постачати в дитсадки, з місцевого бюджету готові були заплатити 3 265 000 гривень. Однак, закупівлі були відмінені, оскільки всім учасникам конкурсних торгів відмовили у задоволенні пропозицій.

Нагадаємо, до конкурсних торгів допустили п’ятеро учасників, які за свої послуги пропонували:

- Приватно-орендне сільськогосподарське підприємство ім. Шевченка (с. Угринів, Горохівський р-н, Волинська обл.) запропонувало ціну 9,00 грн/л.

- ПП «Торговий дім «Тиверія» (с. Вікторяни, Луцький р-н, Волинська обл) – 7,9 грн/л.

- ФОП Бояновський Олександр Васильович (Луцьк, Волинська обл.) – 8,05 грн/л.

- ТОВ «Радивилівмолоко» (с. Крупець, Радивилівський р-н, Рівненська обл) – 10.04 грн/л.

- ПП «Торгпродгруп» (м. Луцьк, Волинська обл.) – 9,6 грн/л.


У тендерній документації зазначають, що у двох заявників, а саме, ТОВ «Радивилівмолоко» та ПОСТ ім. Шевченка – відсутня довідка з Антимонопольного комітету про те, що об’єкт господарювання протягом останніх трьох років не притягувався до відповідальності за порушення передбачені. п.4, ст.6, п.1, ст 50 Закону України «Про захист економічної конкуренції».

ФОП Бояновському та ПП «Торговий дім «Тиверія» члени конкурсних торгів відмовили мотивуючи це тим, що у наданій учасниками пропозиціях у копії договору з виробником вказаний предмет договору, що не відповідає предмету даної закупівлі (молока). Також у цих двох учасників відсутня специфікація до договору. У свою чергу, луцькому ПП «Торгпродгруп» відмовили через відсутню копію експлуатаційного договору на складські приміщення. До того ж представник не надав документів акту санітарно-ветеринарного обстеження.

Відтак, члени комітету конкурсних торгів ухвалили заявлені пропозиції відхилити, так як учасники допустили певні порушення при подачі документів, або ж не відповідають вимогам документації з конкурсних торгів. Тож, наразі дошкільні заклади Луцька залишилися без визначеного постачальника молока.