27-го січня відзначають Всесвітній День пам’яті жертв Голокосту. Заходи вшанування пам’яті пройшли і у Володимир-Волинському районі, - пише БУГ.

Спершу лампадки запалили біля пам’ятного знаку, який з’явився у місті на честь вшанування пам’яті євреїв по вулиці Тараса Шевченка.

Після цього, учасники заходу відправилися у село П’ятидні, Володимир-Волинського району та поклали камінці на пам’ятні плити єврейського кладовища. Також запалювали лампадки та читали молитву.

«На жаль, погода та інші обставини не дозволили бути в цей день біля могил в П’ятиднях більшій кількості людей. Але ми завжди вшановуємо пам’ять невинно закатованих євреїв, щоб подібне ніколи не повторилося знову. Наші народи зазнали таких страшних трагедій, як Голокост і Голодомор. Ми знаємо, що найвища цінність – це людське життя. Ще є люди, для яких нема нічого святого, які не шанують могили. Одні їх розкопують в пошуках цінностей, інші – влаштовують на них гулянки, викидають мішками сміття», – розповів голова єврейської громади міста Володимир Музиченко.

Варто зазначити, що із очільників району присутніми був Сергій Романюк, керуючий справами РДА та Алла Мельник, заступник голови районної ради.