Мешканці вулиці Церковна (район вул. Модеста Левицького) зовсім не радіють тому, що у Ковель прийшло потепління. Адже у цей час проїжджа частина їхньої вулиці перетворюється на справжнісіньке болото. Люди нарікають, що саме місцевий водоканал причетний до того, в яких тепер жахливих умовах доводиться їм проживати. Вулицею не прийти, не проїхати. Вода, пісок, глина і ГАЗи з фекальними бочками, які курсують вздовж вулиці і назад, перетворили дорогу в багнюку - інформує Про Ковель.

«Я тут живу із самого дитинства і можу вас запевнити, що такого неподобства не було. Дорога була більш-менш нормальною. А зараз не знаєш кудою йти – навкруги одне болото. Боїмося дітей одних на вулицю відпускати, бо ті водоканалівські машини шмигають туди-сюди. У когось вони відкачують фекалії, а сюди, на перекачувальну станцію (вона знаходиться вкінці вулиці Церковна. - Ред.), їх возять і руйнують нам дорогу. Таке болото тут щороку – весною та восени. Люди постійно жаліються, дзвонять в мерію, але поки що для нас нічого не змінилося», - розповідає місцева мешканка Людмила Іванівна.

Про ситуацію стосовно дороги на вулиці Церковна в мерії знають. Заступник міського голови Андрій Товстига попередив директора місцевого управління водопровідно-каналізаційного господарства Юрія Рибачка, щоб його підприємство «поміняло взаємовідносини з тамтешніми жителями і припинило возити фекалії на перекачувальну станцію».

«Мені цими вихідними зателефонувала мешканка Церковної і повідомила, що лише за один день нарахувала 21 машину водоканалу, яка направлялася на станцію. Вздовж вулиці немає водовідведення, вся вода стоїть на дорозі, а ви своїми машинами вже добили її до ручки. Пропускна здатність тієї дороги не дозволяє пропускати стільки машин. Я ще місяць тому просив вас поміняти взаємовідносини з місцевими жителями і не приймати тих машин», - обурювався заступник мера.

Однак ГАЗи Ковельського водоканалу й далі продовжують возити вулицею Церковна фекальні відходи, не зважаючи на протести місцевих жителів.