Обсяг експорту товарів у січні–листопаді порівняно з відповідним періодом 2014р. зменшився на 9,8% і становив 569,9 млн.дол.США, імпорту – на 21,9% і складав 548,2 млн.дол. Позитивне сальдо склало 21,7 млн.дол. проти від'ємного 70,1 млн.дол. у січні–листопаді 2014р - інформує управління статистики у Волинській області.

У загальному обсязі експорту товарів переважали електричне обладнання, деревина і вироби з неї, меблі, механічні пристрої, пластмаси, полімерні матеріали, текстильний одяг, соки плодові, м'ясо та субпродукти, молочні продукти, жири та олії, зернові культури, насіння і плоди олійних рослин. 

До країн Європейського Союзу експортовано товарів на 422,7 млн.дол. (74,2% загального обсягу), що на 2,5% менше, ніж у січні–листопаді 2014р. Вагомі експортні поставки товарів серед країн-членів ЄС здійснювалися до Німеччини, Польщі, Нідерландів, Словаччини, Австрії, Угорщини та Литви.

Серед інших країн світу найбільше експортували товарів до Російської Федерації, Казахстану, Білорусі, Молдови та Туреччини.

В товарній структурі імпорту переважали електричне обладнання, засоби наземного транспорту, крім залізничного, механічні пристрої, чорні метали та вироби з них, пластмаси, полімерні матеріали, каучук, гума, деревина і вироби з неї, добрива, живі тварини, м’ясо і субпродукти.

З країн Євросоюзу надійшло товарів на 466,1 млн.дол., що на 18,4% менше, ніж у січні–листопаді 2014р. і склало 85,0% загального обсягу. Серед країн ЄС найбільше товарів отримано з Угорщини, Німеччини, Польщі та Франції.

Серед інших країн світу переважали поставки товарів з Російської Федерації, Білорусі, Китаю та США. В область надійшло іноземної давальницької сировини на 160,6 млн.дол., що на 10,5% більше, ніж у січні–листопаді 2014р. Експорт готової продукції, виготовленої з імпортної давальницької сировини, становив 204,3 млн.дол. (на 9,4% більше).