Повалений у Маневичах пам’ятник Леніну, або ж чотири тонни бронзи, незаконно присвоїв депутат міськради Павло Данильчук, - стверджує мешканка Маневицького району.

Заяву мешканки селища Колки, голови благодійного фонду «З любов’ю по світу»Світлани Градиської розглянули під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 19 лютого, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Волинянка стверджує, що Павло Данильчук, на той час очільник «Правого сектора» області, викрав повалений у Маневичах бронзовий пам’ятник Леніну масою 4 тонни. Жінка зверталася із заявами у прокуратуру та міліцію, але, як пояснює, отримувала лише відписки. Вона стверджує, що була свідком викрадення пам’ятника та зазначає, що це відбувалося за домовленістю з тогочасною головою РДА Людмилою Кирдою.

Світлана Градиська зазначає, що місцева громада підтримує декомунізацію та не потребує ідола, але вимагає повернути 4 тонни бронзи. Так, мешканці району, мовляв, можуть погодитися на часткове фінансування спорудження пам’ятника Степану Бандері у Луцьку за кошти, виручені від продажу бронзи, або на спорудження пам’ятника одному з українських видатних діячів у Маневичах.

Члени комісії взяли до відома заяву волинянки та рекомендували повторно звернутися до правоохоронців.