Колегія суддів Апеляційного суду Волинської області буде звертатися до Луцького відділу поліції з проханням застосувати до винуватця «п'яної» ДТП примусовий привід. Обвинувачений уже вп'яте ігнорує судове слухання та, вочевидь, не з'являється навіть і вдома.

Нагадаємо, що 8 червня 2015 року п’яний лучанин їхав автомобілем по проспекту Соборності. Коли на світлофорі загорівся червоний сигнал і пішоходи почали переходити дорогу, молодик навіть не загальмував та скоїв наїзд на неповнолітню дівчинку.

Користувачі мережі Інтернет дописували, що потерпіла переходила дорогу саме на зелене світло світлофора. Крім того, повідомляли про те, що в дівчини травма ноги  і вона «просто волала від болю», коли її поміщали в автомобіль «швидкої».

Згодом медики діагностували в потерпілої відкритий перелом лівої стегнової кістки, закритий перелом лівої ключиці та гематоми потиличної ділянки голови.

За цю криваву ДТП винуватця притягнули до кримінальної відповідальності. Під час досудового слідства стало відомо, що раніше чоловік неодноразово вже притягувався до адмінвідповідальності за керування транспортним засобом в нетверезому стані.

В суді обвинувачений цілком визнав свою вину та пояснив, що в той момент він відволікся на телефонний дзвінок, а тому й проїхав на червоне світло. Разом з тим, обвинувачений засвідчив, що вже відшкодував сім’ї потерпілої 43 135 гривень.

В свою чергу батьки дівчинки заявили цивільний позов про відшкодування їм 195 000 моральної шкоди та 17 500 гривень правової допомоги, який обвинувачений визнав лише частково.

Зрештою, Луцький міськрайонний суд засудив винуватця ДТП до 4 років позбавлення волі та зобов’язав сплатити батькам потерпілої 100 000 гривень моральної шкоди та 17 500 гривень витрат за правову допомогу.

Проте, як обвинувачений, так і потерпілі оскаржили вирок суду в апеляційному порядку.

Судовий розгляд апеляційних скарг було призначено, ще кілька місяців тому, однак обвинувачений жодного разу до суду не з'явився. Спершу адвокат підсудного заявляв, що чоловік перебуває на стаціонарному лікуванні, однак сьогодні юрист повідомив, що телефон чоловіка не відповідає, а за домашньою адресою його немає. Тому, і представник потерпілих, і самі потерпілі просили суд оголосити обвинуваченого в розшук. Натомість і прокурор, і захисник обвинуваченого клопотали про застосування до нього примусового приводу, а в разі, якщо й полісмени не зможуть доставити чоловіка в суд, то тоді оголошувати його в розшук.

І зрештою, колегія суддів Апеляційного суду Волинської області ухвалила оголосити перерву в судовому слуханні до середини березня, а до обвинуваченого застосувати примусовий привід.