Прокуратура Волинської області відкрила кримінальне провадження щодо перевищення службових повноважень патрульними поліцейськими - старшим лейтенантом Капустинським та старшим сержантом Васютою, повідомляє ТСН.

Днями користувач Дмитро Крищук опублікував відео, на якому патрульні жорстко заломують та кують в кайданки чоловіка. Як виявилося, скрутили водія, який зробив зауваження патрульним, оскільки, на його думку, їхнє авто створило затор. Інспектор патрульної поліції вказав водієві Юрію Крищуку та його братові, що ті не пристебнуті пасками безпеки, та попросив показати посвідчення водія. Чоловік відреагував агресивно і заявив, що нічого не пред’являтиме, повідомили у патрульній поліції Луцька.

Зрештою, поліцейські змушені були застосувати силу через злісну непокору, а згодом і затримати братів. І водій, і пасажир, який знімав інцидент на відео, вживали нецензурні слова стосовно полісменів, хоча згодом це заперечували.

Зауважимо, що це не перший випадок, коли волиняни скаржаться на патрульного Капустинський. Зокрема, він став "героєм" інциденту в Ковелі, коли на прохання водія спілкуватись адекватно правоохоронець заявив: "Хто ти такий, щоб я з тобою ласкаво говорив. Ти що, дєвочка, щоб я з тобою ласкаво говорив?!".

Своєю чергою, в квітні 2017 року Юрій Крищук двічі за день був зупинений патрульними. Перший раз він також на цьому ж місці, зупинився та вказував полісменам, як працювати, хоча сам в цей час одночасно порушував ПДР, розмовляючи по телефону за кермом. Тоді на нього винесли відповідну постанову. Цього ж самого дня інший екіпаж вдруге оформив на водія постанову за розмови по телефону за кермом. Водій двічі сплатив штраф у розмірі 425 гривень.