Двоє пацієнтів Львівської обласної психіатричної лікарні перебувають у тяжкому стані в реанімації після нападу одного з пацієнтів ввечері 4 серпня.

Про це повідомила керівник Департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак, пише Радіо Свобода.

"Якби пацієнти були під санітарним наглядом цього б не сталось. До того ж, чому чоловіка одразу поклали у загальну палату, де близько 80 хворих. Не один раз говорила виконувачу обов'язки головного лікаря, що забагато людей в одному відділенні. Чому пацієнта не поклали окремо і не діагностували спершу? На сьогодні маємо двох потерпілих в реанімації", – сказала Микичак.

Нагадаємо, у Львові чоловік взяв у заручники 76 пацієнтів психіатричної лікарні. Десятеро з них отримали тілесні ушкодження, троє перебувають у важкому стані. Також під час штурму постраждали п'ятеро поліцейських.

Інцидент стався у п'ятницю, 4 серпня, близько 19.00. Вранці до психлікарні госпіталізували 30-річного львів'янина, який з 2013 по 2017 роки перебував у ній на примусовому лікуванні через жорстоке вбивство власного батька. Чоловік наніс загиблому 72 ножових поранення. Місяць тому його відпустили додому, але у п'ятницю за клопотанням родичів чоловіка знову госпіталізували. Увечері того ж дня пацієнт почав поводити себе неадекватно.