У Ковелі оголошено вирок 21-річному Дмитру Оксеньчуку, експедитору місцевої торговельної фірми, уродженцю села Кривлин Ковельського району, який фактично проживає у місті залізничників.

5 травня 2017 року о 21 годині 58 хвилин, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він з хуліганських мотивів зателефонував за номером «102» до чергової частини Головного управління Національної поліції у Волинській області з мобільного телефону і неправдиво повідомив про те, що один з будинків біля ЗОШ №1 заміновано та можливий вибух, який загрожує загибелі людей. Дзвінок зробив із квартири у житловому будинку № 60 на вулиці Незалежності, - повідомляє «Район.Ковель».

Правоохоронці терміново прибули до «замінованої» «хрущовки» та зустріли телефонного «жартівника».

Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 КК України, що карається штрафом від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому йому злочині визнав повністю, щиро розкаявся. У показах мовив, що був п’яний, але усвідомив провину і після вчиненого сам прийшов до працівників поліції, які прибули до місця його проживання. Головуючий по справі суддя навіть визнав недоцільним дослідження запису телефонного дзвінка до поліції.

Суд призначив Дмитру Оксеньчуку покарання у виді позбавлення волі строком на 2 роки 6 місяців, звільнивши від реального ув’язнення з випробуванням, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину.