Поколінню Y, або міленіалам, варто забути про вихід на пенсію через економічну ситуацію в світі

Про це пише газета The Sunday Times, передає Depo.ua.

"Я думаю, що ми повинні думати про роботу не як спосіб отримання достатньо грошей для пенсійного забезпечення, але швидше про роботу, яка дозволить нам створити нематеріальні активи", - вважає професор Лондонської школи бізнесу Лінда Греттон.

Під нематеріальними активами викладач розуміє медичне обслуговування, освіту і навички, які допоможуть продовжити працювати все життя.

Водночас в інвестиційній компанії BNY Mellon стверджують, що перед міленіаламі стоять "нестримні демографічні, політичні та макроекономічні фактори", які роблять справжнім випробуванням спроби накопичити на пенсію.

Британський дослідницький інститут Institute for Fiscal Studies також не бачить позитивних перспектив для покоління Y:

"Вони перша післявоєнна група, яка не отримуватиме більший дохід з початку кар'єри, ніж їх попередники в тому ж віці", - констатують дослідники.

Однак є і позитивні сторони змін. У міленіалів з'явилася можливість частіше міняти роботу, а також бути самозайнятими або починати власний бізнес.

Загалом вихід на пенсію - досить нове явище. Вперше воно повноцінно сформувалося в європейських країнах в середині XX століття.

Довідка. Міленіали, або покоління Y - люди, народжені після 1981 року. Вони характеризується глибокою залученістю в цифрові технології.