У Миколаєві 2-річну дівчинку вдарило струмом на каруселі. Батьки дитини звернулися до поліції, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Маленька Арина показує руку, яка досі болить. Матір дівчинки каже, що дитину вдарило, щойно карусель увімкнули – на щастя, вона сама тримала дитину за другу руку і встигла висмикнути. "Було клацання чи вибило там щось. Потім я побачила ручку, як судома, знаєте, відчула запах шкіри неприємний. Я в оператора одразу спитала: струм? Вона сказала: так, вибачте, я не знала", - розповіла Тетяна Гришаєва.

Батьки одразу відвезли доньку до лікарні, де встановили діагноз: електротравма. "Сказали, що порушення серця можуть проявитися протягом 3-5 діб", - розповіла мама дитини. Батьки припускають, що удар струмом стався через погане заземлення, тож звернулися до поліції. Там за фактом травмування дитини відкрили кримінальне провадження. "Це порушення законодавства про охорону праці, що заподіяло шкоду потерпілому", - пояснила речник відділу НП Заводського району Миколаєва Світлана Тараненко.

Атракціон належить місцевому підприємцю, котрий має всі дозволи. На час перевірки карусель закрили. "До з'ясування обставин, проводиться внутрішня перевірка", - пояснила заступник директор дитячого містечка "Казка" Олеся Риковенко. В управлінні ж держпраці стверджують, що ця карусель безпечна: у травні, коли давали дозвіл, вона відповідала всім нормам. "Є результати перевірки, згідно котрої там порушень серйозних, котрі могли б вплинути на закриття атракціону, не було. В них є протокол заземлення", - розповів начальник відділу управління Держпраці в Миколаївській області Михайло Сіволін.

Держслужбовець зізнається, що дозвіл видали лише на підставі документів, а сам атракціон в очі не бачили. А власник каруселі взагалі запевняє, що ніякого удару струмом не було. "Ви знаєте, светр коли знімаєш, він теж тріщить. Дитина могла чогось злякатися, а мама – припустити, що струмом ударило", - каже підприємець Олег Скрипник. Попри це, журналісти помітили сліди свіжого зварювання на заземленні. Місцевий електрик Володимир спершу тікав від ЗМІ, а потім пояснив, що на деталі просто оновили фарбу.

У поліції призначили експертизи, за наслідками яких на підприємця може чекати до 2 років обмеження волі. Однак довести справу до логічного кінця буде не просто, бо коли журналісти вдруге навідалися до каруселі – там заземлення вже присипали піском, а з поручнів прибрали ізострічку.