Доки при владі на місцях будуть «бариги» та «червоні директори», доти ми не будемо рухатися вперед і не будемо не розвиватися. Про це йдеться на сайті ІА Волинські новини

Про це 7 вересня під час сесії Волинської обласної ради заявив перший заступник голови облради Олександр Пирожик.

Так, зі слів Олександра Пирожика, через бездіяльність голови облдержадміністрації Володимира Гунчика цьогоріч не вдалося належно вшанувати ветеранів ОУН-УПА, які проживають в області.

Пирожик зауважив, що ще 12 квітня обласна рада прийняла рішення про визнання 2017 року роком УПА на Волині. Проте досі голова облдержадміністрації Володимир Гунчик ні в одному проекті рішення про внесення змін до бюджету не передбачив коштів на оздоровлення ветеранів УПА, ані на доплату до пенсій, ані на проведення пам’ятних заходів.

«Я направив лист голові облдержадміністрації з прохання поінформувати, що зроблено в області на виконання рішення про рік УПА. У відповіді зазначалося, що святкування буде здійснюватися у відповідності до плану заходів з підготовки та відзначення в області Дня захисника України і 70 річниці утворення УПА. Зазначений план буде затверджено головою ОДА з врахуванням завдань визначених Адміністрацією президента та Кабінетом міністрів», - наголосив депутат облради.

Зі слів першого заступника голови облради, зводити цілий рік УПА до святкування одного дня - верх цинізму.

«Це хіба не цинізм? Це ми цілий рік УПА зводимо до одного дня? І не на виконання нашого рішення, обласної ради, а на виконання завдань Адміністрації президента і кабміну.

Держава ніколи не буде рухатись вперед, як належить, а буде буксувати, якщо відстоювати не інтереси територіальних громад, а отих київських вельмож.

Невже нема розуміння того, що держава – це не якийсь завод «Богдан» чи фабрика «Рошен». Це набагато більше. І якщо при владі на місцях будуть бариги і червоні директори – то ми ніколи не будемо мати того руху вперед, який би хотіли бачити наші ветерани ОУН УПА», - емоційно наголосив з трибуни Олександр Пирожик.