Відразу після того, як буде ухвалено пенсійну реформу, в уряді запропонували підвищити і розмір мінімальної зарплатні. Відтак українцям пропонують "мінімалку" у розмірі 3 764 гривень. 

Про це сьогодні під час години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає кореспондент РБК-Україна.

"Перший крок після того, як ми проголосуємо за реформу, це підвищення базового розміру заробітної плати до 3 764 гривень", - заявив Рева. 

За його словами, уряд планує запровадити осучаснення мінімальної зарплати за єдиним принципом, без застосування коефіцієнтів. 

Як відомо, українці витрачають на їжу 50% своїх доходів, а німці – 14, бо українці нераціонально харчуються, таку думку висловив у телевізійному ефірі міністр соціальної політики Андрій Рева. Між тим, громадянин, який отримує мінімальну зарплату, в Україні витрачає на продукти учетверо меншу суму, ніж у Німеччині, попри те, що ціни на продовольство у двох державах відрізняються мало, про що свідчить статистика в Україні та ЄС. Експерти визнають, що українці дійсно незбалансовано харчуються, і це спричиняє хвороби. Про зменшення частки найбільш корисних продуктів у раціоні громадян України свідчить і державна статистика.

Рева пояснив, що українці витрачають на їжу більшу частку доходів, ніж німці, бо, на думку посадовця, їдять більше – через те, що мають особливі традиції харчування, відмінні від західних.

"Німці їдять менше не тому, що в них немає можливості, а тому, що в них культура така. Враховуючи те, що ціни на продукти харчування і в Німеччині, і в Україні приблизно однакові, то, звичайно, німці витрачають менше, порівняно з нашими людьми" – так міністр соціальної політики пояснив, чому німці витрачають на харчування 14% своїх доходів, а українці – 50%.