Під час спецоперації поліцейські затримали і допитали 6 жінок, яких учасники групи втягнули в заняття проституцією.

В Одесі правоохоронці затримали групу з чотирьох сутенерів, які займалися залученням жінок до заняття проституцією на території міста і області.

Про це повідомляє ТСН

"Організатором злочинної групи виявився 29-річний чоловік. Він розподіляв здобуті злочинним шляхом кошти між учасниками групи та контролював через посібників надання сексуальних послуг повіями", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Штат повій, зброя та наркотики. На Київщині викрили масштабну мережу борделів

До складу групи входили також дві жінки віком 20 і 39 років. Вони здійснювали прийом на "роботу" жінок, адміністрування їхньої роботи, забезпечували прибуття на виклики клієнтів, вели відповідний облік, збір і передачу грошей організатору. Четвертий підозрюваний - 26-річний водій-охоронець, який перевозив повій і зберігав кошти, отримані ними від клієнтів.

Відзначається, що зловмисники суворо дотримувалися правил набору і дисципліни серед залучених "до роботи" жінок. Зокрема, існувала система штрафів, постійне залякування і психологічний примус до заняття проституцією. Половину зароблених повіями грошей сутенери забирали собі.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем проживання організатора злочинної групи виявлено та вилучено пістолет і револьвер травматичної дії, комп'ютерна техніка, банківські картки та мобільні телефони, які використовувалися для здійснення злочинної діяльності.

Крім того, під час спецоперації поліцейські затримали і допитали 6 жінок, яких учасники злочинної групи втягнули в заняття проституцією.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження, передбачене ч. 2 ст. 303 (сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання всім учасникам злочинної групи запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, у Маріуполі викрили бордель, де дівчатам видавали сертифікати з курсу інтимного масажу. Зазначається, що поліцейські відпрацьовували підпільний заклад понад 4 місяці. Масажний салон був розташований у житловому будинку. Потрапити всередину можна було тільки за попереднім записом по телефону.

Повідомляється, що у салоні цілодобово перебувало від 3 до 6 дівчат з різних областей України віком 20-25 років. Вони працювали "вахтовим способом" - приїздили у Маріуполь на "підробіток", де певний час жили прямо в салоні. У закладі дівчата проходили курс інтимного масажу та навіть отримували "сертифікати".