Міністерство освіти та науки оприлюднило для громадського обговорення Умови вступу до вищих навчальних закладів України на 2018 рік.

Відповідний документ розміщений на сайті Міністерства освіти та науки.

Згідно з текстом документа, для вступу у вищий навчальний заклад на здобуття ступеня бакалавра на основі сертифікатів ЗНО реєстрація електронних кабінетів та завантаження додатків до документів про повну загальну середню освіту, довідки про реєстрацію місця проживання (у разі необхідності) триватиме з 2 липня до 26 липня для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання.

Рейтинговий список вступників, які вступають за державним або регіональним замовленням на основі сертифікатів ЗНО, творчих конкурсів та вступних іспитів (у тому числі за квотами-1 та квотами-3) має бути оприлюднений не пізніше 01 серпня. Вступники, які отримали рекомендації, мають виконати вимоги до зарахування на місця державного або регіонального замовлення до 12.00 години 6 серпня; зарахування вступників за державним або регіональним замовленням проводиться не пізніше 7 серпня, за рахунок цільових пільгових державних кредитів, за кошти фізичних та юридичних осіб - не пізніше 30 вересня.

Вступники можуть подати до дев'яти заяв на місця державного та регіонального замовлення в закритих (фіксованих) та відкритих конкурсних  пропозиціях не більше ніж з чотирьох спеціальностей.

У 2018 році при вступі до ВНЗ приймаються сертифікати ЗНО 2016, 2017 та 2018 років, крім оцінок з англійської, французької, німецької та іспанської мов. Оцінки з англійської, французької, німецької та іспанської мов приймаються лише з сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року.

Також в проекті Умов вступу до вишів на 2018 рік для спеціальностей 221 «Стоматологія», 222 «Медицина», 226 «Фармація та промислова фармація», 228 «Педіатрія» галузі знань 22 «Охорона здоров'я» мінімальні значення кількості балів з вступних випробувань для вступу на основі повної загальної середньої освіти встановлено на рівні  150 балів.

Як відомо, Умови вступу до внз затверджуються наказом Міністерства освіти та науки у жовтні кожного року.