За пропозицією Уряду, яку він називає “пенсійною реформою”, вік, якому людині “дозволяється” вийти на заслужений відпочинок, аби отримати пенсію, залежить від кількості років, які сплачувалося ЄСВ. Простіше кажучи, з 2018 року, людині, яка забажає стати пенсіонеров у 60 років, потрібно буде мати не менше 25 років стажу, з відповідними сплатами єдиного соціального внеску.

Але з кожним роком цей показник у подальшому збільшуватиметься ще на 1 рік стажу, пише “Народна Правда“.

Уряд вже підрахував, що у наступному році зі спокійною совістю на відпочинок відправиться приблизно сімдесят відсотків пенсіонерів, але через десять років їх кількість зменшиться до 55%. Що, як не крути, є завуальованим підвищенням пенсійного віку.

В Уряді Гройсмана пропонують декілька виходів з ситуації, що склалася. По-перше, потенціним пенсіонерам пропонуватимуть купувати стаж, якого не вистачає, заплативши ЄСВ за кожний відсутній рік. По-друге, можна добирати стаж на робочому місці. А по-третє, можна просто не звертати увагу на “іновації” Кабміну. Утім, тоді держава платитиме соціальну допомогу, але не з Пенсійного фонду, а з бюджету, яка, природно, буде менше “традиційних” пенсійних виплат.

З першого січня 2018 року страховий стаж українців збільшується до 25 років і саме з цієї дати в законопроекті передбачена можливість тим громадянам, які досягли 60 років, відпрацювали, сплачуючи внески 25 і більше років, виходити на пенсію.

Пенсійний стаж українців, який держава буде враховувати при обчисленні пенсій, буде складатися з 2-х частин. За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, держава буде враховувати стаж до 2000 року і стаж після 2000 року,

Нагадаємо також, 1 жовтня повинні зрости пенсії для мільйонів українців. Міністр соціальної політики України Андрій Рева розповів подробиці того, як уряд планує виконувати цю свою обіцянку. Підвищення розміру пенсій розраховуватиметься індивідуально для кожного пенсіонера.