Сьогодні слідчі обласного управління СБУ провели обшук в квартирі бійця батальйону Добровольчого Українського Корпусу. Шукали контрабанду, але не знайшовши, зі слів свідків, – підкинули спецзасіб відеоспостереження.

Про це повідомляють журналісти ТРК «Аверс».

Найпоширеніша стаття, за якою поліцейські складають адмінпротоколи – злісна непокора, а от у СБУшників увійшло в моду останнім часом знаходити у громадян так звані СТЗ – засоби відеоспостереження. Слідчі СБУ завітали з такою перевіркою до лучанина, атовця Серія Ковальчука. Начебто шукали контрабанду – цигарки, горілку, акцизні марки. Але, за дивним збігом обставин, знайшли «шпигунський годинник».


Адвокат Сергія Ковальчука Яна Чуріна стверджує, що оперативники допустили ряд грубих порушень під час обшуку.

«Не було власника житла, оперативники це проігнорували, привезли своїх понятих, не пояснили чому так відбувається. Я це все зафіксувала у протоколі огляду, було чимало порушень. Зокрема, оперативники проводили обшук у верхньому одязі, а це неприпустимо, бо невідомо, що вони там ховають. Вилучили якийсь годинник, моєму клієнту він не належить. Всі присутні це бачили, але ніхто не бачив звідки він його дістав.

За обшуками в квартирі Сергія Ковальчука спостерігали його товариші. Одному з них дії оперативників видалися підозрілими і передчуття його не підвело. Спритності слідчих міг би позаздрити навіть фокусник Девід Коперфілд.

Свідок обшуку Ігор Кінах каже, що помітив, як оперативник Мурахевич підкинув годинник в шафу, перед тим його заховавши в рукаві.

Сергій Ковальчук, в квартирі якого проводився обшук, називає дії слідчих замовними. Каже, що таким чином на нього тиснуть з метою залякування.

«Це тиск влади на патріотизм, їм не потрібні такі люди, які ходять зі своєю думкою. Нам неодноразово пропонували різні люди співпрацю з Володимиром Гунчиком, на що ми, звісно, не погоджуємося, бо нам не підходить така політика. Ми хочемо жити чесно, власне, за це і воювали», - каже Сергій Ковальчук.